OM eist 20 jaar en tbs tegen Janet S.

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen Janet S., verdachte in de zogenaamde chaletmoord, 20 jaar cel plus tbs geëist. Als de rechtbank vindt dat er geen sprake kan zijn van tbs, dan vordert het OM levenslang. De advocaat van S. vroeg vrijspraak. Hij vindt dat bewijs ontbreekt.

De advocaat van de 31-jarige Janet S. plaatste ook zijn vraagtekens bij de verklaringen van de medeverdachten, waaronder Youri B., die belastend zijn voor S.

Sexjobs

Volgens het OM heeft Janet S. zakenman Ton Kuijf om het leven gebracht met een hakbijl in een chalet op een vakantiepark. Ze had eerder via de website www.sexjobs.nl afgesproken met Kuijf. Het chalet werd daarna door medeverdachten van Janet S. in brand gestoken, aldus het OM.

Kans op herhaling

Omdat de kans op herhaling groot is, vindt het OM een gevangenisstraf van 20 jaar en TBS met dwangverpleging de meest passende straf. Dat de verdachte, bij wie in 2004 een persoonlijkheidsstoornis werd vastgesteld, nu niet heeft meegewerkt aan nieuw persoonlijkheidsonderzoek, staat het opleggen van TBS niet in de weg, aldus het OM. Janet S. werd eerder veroordeeld tot vier jaar in een andere zaak. Zij had in Den Haag samen met een vriendin een man in zijn huis doodgestoken.

De drie medeverdachten staan op 21, 22 en 23  november voor de rechter in Zutphen.