OM eist 25 jaar cel voor liquidatie Sven Prins

Tegen de drie verdachten van de liquidatie van Sven Prins (foto) heeft het Openbaar Ministerie vrijdag 25 jaar cel geëist. Prins werd op 25 september 2015 na een wilde achtervolging doodgeschoten bij een rotonde in Heerlen. De drie verdachten, Xionel B, Sergio K. en Jurandy T. werden in augustus 2016 opgepakt. 

Zowel het slachtoffer als de verdachten komen uit Brunssum, Limburg. Het Openbaar Ministerie sprak van een ‘buitengewoon brute moord’.

Kia Picanto

De dertigjarige Prins, een bekende van de politie, zat in september 2015 met een kennis in zijn blauwe Kia Picanto toen hij vanuit een Golf GTI werd beschoten. Prins, die een bekende was van de politie, vluchtte zijn auto uit, maar overleed korte tijd later. Hij werd met een automatisch wapen in een voortuin van een huis met talloze kogels doorzeefd. Volgens Limburgse media handelde Prins in cocaïne. De kennis van het slachtoffer die de Kia bestuurde raakte bij de aanslag gewond, maar overleefde de schietpartij.

Undercover

De verdachten konden onder andere worden aangehouden door de inzet van een undercover agent, die zich voordeed als iemand die zware wapens bij de drie wilde kopen. Tegen de infiltrant zeiden de verdachten dat Sven ‘dood moest, omdat  hij wat had geflikt’. Ook zou Prins eerder op het huis van de vriendin van Jurandy T, een van de Antilliaanse verdachten, hebben geschoten.

Heling van politieshirts

Naast de liquidatie van Prins worden de verdachten ook de verkoop van automatische wapens en een handgranaat (aan de politie-informant) ten laste gelegd. Ook worden ze verdacht van poging tot moord op de kennis van Prins, die de Kia Picanto bestuurde. Een van de mannen wordt ook verdacht van heling van politieshirts.