OM eist 25 jaar voor moord Almere

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 25 jaar celstraf geëist tegen een 34-jarige man voor moord en poging tot doodslag. De Almeerder stak op 7 mei 2011 een plaatsgenoot dood en het OM acht bewezen dat hij de vriendin van het slachtoffer heeft geprobeerd dood te steken. Saillant detail is dat de vader van het slachtoffer vier jaar voor de moord ook werd doodgestoken.

Dader en slachtoffers waren op 7 mei 2011 op hetzelfde feest aanwezig in een woning in Almere en kregen ruzie. Hoewel andere aanwezigen probeerden te voorkomen dat het uit de hand liep en de twee mannen bij elkaar vandaan hielden, kwam het buiten de woning op straat tot een confrontatie. De verdachte heeft het slachtoffer vijftien keer gestoken. Hij raakte daarbij ook de vriendin.

De verdachte heeft geen medewerking verleend aan een onderzoek in het Pieter Baancentrum en is eerder betrokken geweest bij geweldsdelicten. Hij is in deze zaak volledig toerekeningsvatbaar en levensgevaarlijk volgens het OM.

Saillant detail is dat de vader van het slachtoffer in 2007 ook om het leven is gebracht door messteken. De 57-jarige Henk Schuurman werd doodgestoken omdat hij een groep jongeren aansprak op hun gedrag. Zij hadden eerder hem en zijn vrouw met eieren bekogeld.