OM eist 4 jaar voor Wildwest-schietpartij

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel geëist tegen twee broers uit Roosendaal. Zij zouden op 5 december vorig jaar de 22-jarige Younes B., een bekende van het duo, hebben beschoten. Het slachtoffer werd onder andere in zijn rug geraakt, maar wist na een wilde achtervolging toch nog bij een politiebureau te komen. 

Het Wildwest-tafereel begon in de namiddag op de Diamantdijk in Roosendaal. De broers Hicham (30) en Jaouad (38) zouden vanuit hun auto Younes B. hebben beschoten die in een bestelbus zat. Het gewonde slachtoffer reed daarop met grote snelheid weg, achtervolgd door de broers en mogelijk nog een andere auto.

‘Vuile ripper’

Tijdens de achtervolging, inmiddels was ook politieauto betrokken, werd opnieuw geschoten. Uiteindelijk strandde het slachtoffer en zijn achtervolgers bij  het politiebureau in de Nieuwstraat in Roosendaal. Daar ging verdachte Hicham de gewonde Younes te lijf. Verschillende agenten moesten er aan te pas komen om de twee uit elkaar te halen. Een van de politiemannen hoorde daarbij dat Hicham riep dat Younes een vuile ripper was. Volgens Omroep Brabant zou het slachtoffer, dat in zijn rug was geraakt, een partij van 30 kilo hasj hebben geript. Younes B. zou de broers ook maandenlang hebben getreiterd en bedreigd, onder andere via filmpjes op Snapchat.

Geknakt

Jaouad heeft bekend de schutter te zijn. ‘Ja, dat was ik. Ik was geknakt die dag’, vertelde hij de rechter. Hij gaf toe dat hij een vuurwapen in de auto had. ‘Heb ik er zelf in gelegd, had ik geleend. Uit wanhoop gedaan, om mezelf en mijn gezin te verdedigen.’ Hij betuigde, net als zijn broer, spijt tijdens de rechtszitting.

Wraak

Het huis van Hicham in Roosendaal werd op 18 februari van dit jaar beschoten, vermoedelijk als wraakactie voor de schietpartij op 5 december 2017. Hicham was toen net uit voorarrest voor de schietpartij waarbij Younes B. gewond raakte. Younes B. werd twee maanden later opgepakt voor betrokkenheid bij de beschieting van het huis van Hicham.