OM eist 5 jaar cel voor 19 kilo cocaïne

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen een 55 jarige Curaçaoënaar uit Almere. Hij wordt ervan verdacht op 11 mei 2017 samen met anderen op Schiphol 19 kilo cocaïne uit Colombia te hebben ingevoerd. De lading was verstopt in een partij bloemen. 

Het OM denkt dat de man ook betrokken is geweest bij de voorbereiding van een aantal andere drugstransporten.

De verdachte is al verschillende keren veroordeeld wegens drugshandel. Zo is hij in 2006 in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel voor de invoer van 4000 kilo cocaïne. Volgens het OM was de 55-jarige man bij het transport op 11 mei van dit jaar de contactpersoon voor zowel de mensen in het land van verzending van de drugs als voor degene die in contact staat met de persoon of personen die de drugs eruit moet halen.

Bloemen

Volgens het OM is het niet toevallig dat criminelen regelmatig bloemen als deklading kiezen. Omdat ze snel verwelken,vindt de controle van zendingen bloemen vaak snel en gehaast plaats. Vorige maand werden op Schiphol nog 54 pakketten cocaïne tussen een lading bloemen ontdekt door de Koninklijke Marechaussee. Ook deze bloemen waren afkomstig uit Latijns-Amerika. Het is onduidelijk of er arrestaties zijn verricht in deze laatstgenoemde zaak.