OM eist 7 jaar en tbs tegen pedoseksueel

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag zeven jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Danny D. (43). D., afkomstig uit Koudekerk aan den Rijn, had vorig jaar de toen 14-jarige Lisa weggelokt bij haar ouders op een camping in Nieuw Millingen (Gld). Hij zou haar hebben verkracht. 

Danny D. had zich op Facebook voorgedaan als een jongen van veertien jaar. Gedurende de chats met Lisa voerde hij zijn leeftijd op tot eind twintig. In werkelijkheid was hij dus begin veertig.

Sim-kaart

D. had het meisje via de internet chats volledig in zijn macht gekregen. Zo wist D. het meisje ervan te overtuigen dat zij werd misbruikt door haar vader, terwijl daar helemaal geen sprake van was. D. reisde samen met het meisje met de trein naar zijn huis en begon al tijdens de treinreis ontuchtige handelingen. Het meisje vond dat ze nog niet toe was aan seks, maar daar trok D. zich niets van aan. Hij wist het meisje ook over te halen haar sim-kaart uit haar telefoon te halen. Daardoor was ze dagen onvindbaar. Uiteindelijk werd ze aangetroffen in een lijnbus tussen Alphen aan den Rijn en Leiden.

Meerdere slachtoffers

D. zou met tenminste nog één ander minderjarig meisje ontucht hebben gepleegd. Van verschillende andere meisjes ontving hij naaktfoto’s of maakte hij via de webcam opnames. Volgens het OM was D. uiterst volhardend en soms meedogenloos. Verschillende slachtoffers van D. kregen zelfmoordneigingen.

Al eerder in de fout

Danny D. was al eerder in de fout gegaan met jonge meisjes. Tijdens de verdwijning van Lisa zat hij in zijn proeftijd en stond hij onder toezicht. D. is zwakbegaafd en pedofiel. Hij wordt al drie jaar behandeld, maar het OM denkt dat de kans op succes klein is.