OM eist 7 jaar voor smokkel 300 kilo coke

Het landelijk parket van het OM heeft 7 jaar gevangenisstraf geeist tegen Marel R. vanwege de smokkel van 300 kilo cocaine vanuit België. Op 15 maart van dit jaar werd Bredanaar Marel R. aangehouden bij grensovergang Hazeldonk. Over het busje waarin hij reed was informatie bij de politie binnengekomen. Toen Marel R. het busje moest openmaken, zagen politiemensen al dat hij een nerveuze indruk maakte. Bij het openen van de laadruimte roken ze een penetrante drugsgeur.

Verborgen ruimte

In het busje werd in eerste instantie niets gevonden, maar nadat het was weggesleept naar een politiegarage werd een verborgen ruimte ontdekt. Daarin zaten 13 tassen met pakketten cocaïne, in totaal ruim 300 kilo. In een aparte rugzak bleken ook nog twee automatische vuurwapens (Kalasjnikovs), drie gewone vuurwapens, en munitie te liggen. In de woning van de 33-jarige Marel R. werden bij een doorzoeking na zijn aanhouding mobiele telefoons, een geldtelmachine, versnijdingsmiddelen, ponypacks (waarin gebruikershoeveelheden drugs worden verpakt), een weegschaal, en twee jammers gevonden, waarmee mobiel telefoonverkeer kan worden verstoord.

Zwijgen

De verdachte beroept zich tijdens de rechtszaak op zijn zwijgrecht. Volgens het OM is er ruim voldoende bewijs voor de invoer van de drugs en het voorhanden hebben van de wapens en munitie.

Zie ook: Rechtszaak wegens smokkel 300 kilo cocaine van start