OM eist 8 jaar cel en tbs voor in stukken hakken Julia

Voor de rechtbank in Den Haag heeft de officier van justitie acht jaar cel en tbs geëist tegen de 41-jarige Andrei K.. De Rus wordt ervan verdacht vorig jaar zijn vrouw Julia (30) te hebben gedood tijdens een ruzie in hun huis in Scheveningen.

Geen herinneringen

De Rus heeft erkend zijn eveneens Russische vrouw te hebben gedood maar zegt geen herinneringen meer aan de daad te hebben. Justitie gaat uit van doodslag, en niet van moord. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat K. tijdens de daad verminderd toerekeningsvatbaar was.

Bespioneren

De ruzie was mede ontstaan, zegt K., doordat hij het sterke vermoeden had dat zij hem bedroog met een ander. De yogalerares ontmoette in haar werk meerdere mannen. Hij probeerde door haar op allerlei manieren te bespioneren te betrappen. Daarnaast speelde er problematiek met zijn werkgever Shell die hem wilde ontslaan.

Badkamer

Het slachtoffer had een flinke hoofdwond en is gewurgd en daarna in stukken gesneden in de badkamer. De resten begroef K. volgens justitie in in een kist op het balkon in potaarde. Hij gaf zijn vrouw als vermist op.

Een paar dagen na de daad deed hij een zelfmoordpoging door zijn polsen door te snijden, precies op dat moment stond de politie voor de deur. K. liet de agenten binnen.