OM eist 8 jaar celstraf tegen Jerry R.

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep 8 jaar celstraf geëist tegen Hagenaar Jerry R. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Den Haag in 2008. Tegen medeverdachte Selma K. eiste het OM 4 jaar gevangenisstraf. In 2009 werd R. door de rechtbank vrijgesproken in deze zaak. K. kreeg toen 2 jaar cel opgelegd omdat zij de schutter zou zijn geweest. R. overleefde eerder een aanslag met een autobom. 

 

In de Rubensstraat in Den Haag vond in juli 2008 een schietpartij plaats, waarbij een man uit Doetinchem gewond raakte. Vanuit de woning van de vrouwelijke verdachte werd er op het slachtoffer geschoten. Deze werd in zijn bovenbeen en zijn lies geraakt, maar wist over de schutting te klimmen en te vluchten. Vervolgens liep de vrouwelijke verdachte de tuin in met een vuurwapen in haar handen, belde 112 en zei dat zij op haar verkrachter had geschoten. Tijdens dit gesprek schoot ze tot drie maal toe in de lucht. Toen het slachtoffer even verderop zwaar gewond werd gevonden, stelde hij te zijn beschoten door de mannelijke verdachte, de vriend van de vrouw. Het slachtoffer overleefde het schietincident, aldus het OM. 

 

Niet veel later werd de Hagenaar Jerry R. aangehouden. Hij was een bekende van de politie. Ook zijn vriendin Selma K. werd gearresteerd vanwege de poging tot doodslag/moord. Vervolgens werd R. door de rechtbank vrijgesproken en kreeg K. een celstraf opgelegd.

In hoger beroep vindt het OM dat ook R. een celstraf moet krijgen wegens het medeplegen van een poging tot doodslag. Hij zou hebben geschoten, aldus het OM. 

Jerry R. is een bekende crimineel in Den Haag. Begin 2008 werd er nog een aanslag op hem gepleegd. Hij reed in een auto op de A13 bij Delft toen er een bom ontplofte in het voertuig.