OM eist dertig jaar tegen Van der Sloot

Het Openbaar Ministerie in Peru heeft 30 jaar gevangenisstraf geëist tegen Joran van der Sloot. Dat melden verschillende Peruaanse media. De rechtbank kan nu beginnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak waarin Van der Sloot wordt verdacht van moord op de Peruaanse Stephany Flores, op zijn hotelkamer in Lima op 30 mei 2010. 

Het preliminaire verweer van de advocaat van de verdachte dat hij zou hebben gehandeld in een ‘gewelddadige emotie’ ofwel doodslag gaat niet op volgens de openbaar aanklager.

Op doodslag staat in Peru tussen 6 en 20 jaar gevangenisstraf.

Justitie wil ook dat de rechtbank Van der Sloot veroordeelt tot een schadevergoeding van (omgerekend) 51.000 euro of 200.000 Peruaanse soles.

Tegen drie taxichauffeurs die Van der Sloot naar de grens met Chili vervoerden eist het OM vijf jaar gevangenisstraf en een boete van elk 5000 soles (13.000 euro) omdat ze de opsporing van Van der Sloot hebben tegengewerkt.

Van der Sloot is op 3 juni 2010 in Chili aangehouden in de buurt van de badplaats Viña del Mar. Hij zit vast in de Castro Castro gevangenis van San Juan de Lurigancho, Lima.