OM eist drie jaar voor witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 50-jarige man uit De Meern een celstraf geëist van drie jaar. De man wordt verdacht van overtreding van de opiumwet en witwassen. Er werden bij de man grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Ook vond de politie 62.000 euro, verstopt in een speelgoedoven. 

De verdachte liep per toeval tegen de lamp. omdat een buurtbewoner de politie inschakelde die meende dat er bij de man werd ingebroken. Toen de politie polshoogte nam stuitte ze op verschillende grondstoffen voor de productie van drugs. Bij de man werden 22 kilo amfetamine, 7 kilo metamfetamine en 3 kilo MDMA gevonden. Ook werd 24 kilo hasjiesj aangetroffen.

Overleden

De verdachte verklaarde tegenover de rechtbank dat hij de drugs in de woning had gevonden, maar dat hij er niets mee te maken had. De man noemde tijdens de zitting de naam van een inmiddels overleden persoon als degene die verantwoordelijk zou zijn voor de productie en handel in drugs.

Strafblad

Mede vanwege het uitgebreide strafblad van de man, waarop een groot aantal veroordelingen staan voor eerdere overtredingen van de Opiumwet, eiste de officier van justitie drie jaar celstraf.