OM eist gevangenisstraffen voor prostitutiedwang

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een man uit Velp vier jaar cel en tegen een man uit Goes twee jaar cel geëist. De twee zouden een zeventienjarig meisje tot prostitutie hebben gedwongen. De officier van justitie sprak van ‘moderne slavernij’. De twee mannen ontkennen. 

Eind 2014 werd het minderjarige meisje gedurende twee maanden gedwongen tot prostitutie, aldus het OM. Het meisje werkte in hotels en woningen in Middelburg en Vlissingen zo’n zes klanten per dag af.

37.000 euro

Het meisje was met de twee mannen in contact gekomen nadat ze was weggelopen uit een inrichting. Het slachtoffer komt uit een beschadigd gezin en zit door wat ze recent heeft meegemaakt in zware therapie. Ze zit nu ondergedoken omdat ze vreest voor wraak van de twee mannen. De twee dwongen haar onder andere zonder condoom seks te hebben, omdat dat 50 euro meer opleverde. Het meisje liep daardoor twee keer een geslachtsziekte op. Ook namen ze naaktfoto’s van het meisje. De twee pakten al het verdiende geld van het slachtoffer af. Haar advocate eiste daarom namens het meisje 37.000 euro: 12.000 euro die ze aan de twee moest afstaan na de gedwongen seks en 25.000 euro smartengeld.

Strafblad

De verdachte uit Goes is sinds zijn veertiende al een bekende van de politie en heeft een strafblad. Hij zou ook betrokken zijn bij een andere zaak van mensenhandel. Ook de verdachte uit Velp is al eens veroordeeld. Hij zou het meisje onder bedreiging van een vuurwapen hebben gedwongen tot prostitutie.

Morgen staat een derde hoofdverdachte voor de rechter. Het gaat om een vrouw uit Vlissingen, die naar eigen zeggen ook tot prostitutie werd gedwongen. Ze zou het slachtoffer naar klanten hebben gebracht. De vrouw uit Vlissingen heeft het verhaal van het meisje onderschreven.

Later deze week moeten in totaal veertien klanten zich verantwoorden voor het hebben van seks met het minderjarige meisje.