OM eist negen jaar voor doodsteken vriend

Het Openbaar Ministerie heeft gistermiddag negen jaar celstraf geëist tegen een 50-jarige vrouw uit Amsterdam. Op 11 juni 2015 stak ze haar partner, Mark Ebbinkhuijsen, in zijn woning in Amsterdam-Noord in zijn borst. Ebbinkhuijsen overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Het stel woonde samen in de Dovenetelstraat in Amsterdam en had regelmatig ruzie. Volgens de verdachte zou zij meermalen zijn mishandeld door de 41-jarige Ebbinkhuijssen. Naar eigen zeggen heeft ze hiervan regelmatig bij de politie melding gemaakt, maar geen aangifte willen doen. 

Op 11 juni 2015 had het stel weer ruzie. De vrouw heeft bekend haar vriend tijdens die ruzie te hebben gestoken, maar zegt uit noodweer te hebben gehandeld. Het OM gelooft haar niet. Volgens de officier van justitie zijn er verschillende getuigen die bevestigen dat de vrouw een uitermate agressieve indruk maakte. Een getuige durfde niet in het zicht van de verdachte de politie te bellen omdat zij een agressieve indruk op haar maakte, aldus de officier. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.