OM eist tot 18 jaar tegen verdachten moord Anzi

Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend 18 jaar cel geëist tegen Julian S. en 12 jaar tegen Roger A. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Aziz Anzi (foto), september 2015.  Anzi werd doodgeschoten terwijl hij in een witte Fiat 500 zat. S. en A. zouden het slachtoffer naar een carpoolplaats hebben gelokt. 

De 26-jarige Julian S. en Roger A. (30) zouden ook een gps-tracker onder de auto van de 37-jarige Anzi hebben geplaatst. Op het peilbaken is het dna aangetroffen van verdachte A. Volgens justitie zou Julian S. Roger A. hebben aangestuurd.

Het slachtoffer verbleef de dagen voor zijn liquidatie op recreatiepark Buitenborgh bij Vinkeveen. Volgens een van de advocaten van de verdachten had Anzi veel criminelen contacten en zou een conflict in de onderwereld met onder anderen Albanezen en Turken ten grondslag kunnen liggen aan de moordpartij.

Zus

De zus van Anzi las vanochtend in de rechtszaal een verklaring voor. Haar moeder is een ander mens geworden na de dood van haar zoon. ‘Er is geen vreugde meer in haar blik’. Ook gaf de zus van Anzi aan iedere keer met de dood van haar broer geconfronteerd te worden als ze een witte Fiat 500 ziet. ‘Mijn broertje heeft het niet verdiend om zo van het leven te worden beroofd’ zei ze ook.

Beide verdachten beriepen zich op hun zwijgrecht.

Meer op RTV Utrecht.