OM eist tot 6 jaar tegen vingerknippers

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot 6 jaar geëist tegen 2 mannen die ervan worden verdacht op 9 maart 2017 een man in Amstelveen te hebben ontvoerd en vervolgens in Leiden enige tijd te hebben gegijzeld. Tijdens de gijzeling werd een deel van de linker pink van het slachtoffer afgeknipt. 

Tegen de 30-jarige Jeremy J. uit Rotterdam eiste de officier van justitie 6 jaar cel. De 24-jarige T. van L. hoorde 4 jaar eisen.

Geblinddoekt

Het 37-jarige slachtoffer, een man uit Rotterdam, werd op de parkeerplaats van sportschool Health City uit zijn auto gesleurd en geblinddoekt op een zeiltje in een Peugeot 308 gelegd. Vervolgens werd hij naar een woning in Leiden gereden.Daar werd het slachtoffer tot op zijn onderbroek uitgekleed en moest hij op zijn buik op de grond gaan liggen. Hij kreeg te horen dat hij binnen een uur een miljoen euro moest regelen. Zou hij dat niet doen, dan zouden er ernstige dingen gebeuren met zijn kinderen en zijn vrouw. In een later door de politie aangetroffen notitieschriftje bij een van de verdachten waren het huisadres van het slachtoffer, alsmede het schooladres van zijn kinderen genoteerd. Daarna kreeg de man piepschuim in zijn mond en werd zijn linker pink afgeknipt. De man werd uiteindelijk om 21.15 zwaargewond en geblinddoekt achtergelaten op straat in Leiden. De ontvoerders hadden de afgeknipte pink mee gegeven. Die kon niet meer worden aangezet.

Niet helemaal duidelijk

Wat het motief van de ontvoering is geweest, is volgens het OM niet helemaal duidelijk geworden. De officier vermoedt dat de ontvoerders een bedrag aan losgeld hebben gevraagd dat zou dienen ter vereffening van een eerdere drugslevering die nooit betaald was.