OM eist tot 8 jaar cel tegen leden drugsbende

Het Openbaar Ministerie heeft tegen vijf verdachten van grootschalige drugshandel naar Duitsland celstraffen geëist tot acht jaar cel. De officier van justitie ziet Servet Y. (43) uit Venlo als de leider van een criminele organisatie die in zeven maanden tijd ruim 200 kilo softdrugs, speed en cocaïne exporteerde. 

Het OM eiste tegen Y. acht jaar cel. Vier medeverdachten hoorden zes en vier jaar cel eisen. Zij zouden betrokken zijn bij het verpakken, verstoppen en vervoeren van de drugs naar een afnemer in het oosten van Duitsland.

Geprepareerde Caddy

Volgens De Limburger zou de drugs vervoerd zijn in een speciaal geprepareerde Caddy, waarin onder de laadvloer een extra opbergruimte was gemaakt, die alleen met digitale sleutels kon worden open gemaakt. Tussen november 2014 en mei 2015 zijn volgens het OM negentien transporten uitgevoerd. Het onderzoek tegen de vermeende criminele bende kwam op gang nadat de politie in Duitsland op 6 mei 2015 een van de transporten had onderschept.

Saunaclub YinYang

Het OM denkt dat de bende Café Europa in Venlo (foto) als hoofdkwartier gebruikte. Daar zou ook op grote schaal geld witgewassen zijn. Servet Y. en zijn Duitse zakenpartner spraken regelmatig af in saunaclub YinYang in Roermond. In die club werd in november vorig jaar een inval gedaan. In een kort geding in maart van dit jaar besliste de rechter dat de saunaclub niet dicht hoefde.