OM eist vier jaar cel tegen Bandidos-lid voor bijna fatale steekpartij op A15

De rechtbank in Arnhem heeft donderdag tegen een 37-jarig lid van motorclub Bandidos uit Gameren (Gelderland) vier jaar cel geëist. De man zou volgens justitie in april 2019 tijdens een ruzie op de A15 bij Tiel-West een automobilist hebben neergestoken. Het 25-jarige Belgische slachtoffer raakte zwaargewond. Dat schrijft AD.

Kickboksers

De automobilist werd samen met zijn broer vlak voor de afrit bij Tiel-West ingehaald door de motorrijder, die dreigende gebaren maakte. Nadat ze werden klemgereden ontstond op de rand van de afrit een gevecht tussen het Bandidos-lid en de broers die geoefende kickboksers zijn.

Dna-sporen

Een van de broers werd neergestoken en had diepe snijwonden in zijn buik en arm. Hij overleefde de aanval ternauwernood. De 37-jarige verdachte kon aan de hand van dna-sporen op zijn achtergebleven helm worden opgespoord. Zijn dna zat in de databank van justitie vanwege een eerdere veroordeling.

Verboden wapenbezit

Toen de politie een week na de steekpartij zijn woning binnenviel, was hij spoorloos. Wel vonden agenten twee geweren en een pistool, waardoor de man ook voor verboden wapenbezit terechtstaat. Eind april 2019 meldde hij zichzelf op het politiebureau.

De rechtbank doet op 17 februari uitspraak.