OM eist vier jaar voor misbruik dochter

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel geëist tegen een 54-jarige man uit Breda. Hij zou gedurende zeven jaar zijn tienerdochter hebben misbruikt. De man werd begin dit jaar aangehouden. Het OM eiste ook een locatieverbod en een schadevergoeding van 16.000 euro. 

Het misbruik begin toen het slachtoffer elf jaar was en eindigde op haar achttiende toen ze het huis uit ging. De eerste keer dat het misbruik plaatsvond, was kort nadat de oma van het slachtoffer was overleden en de 11-jarige samen met haar vader het huis van haar oma ging leeg halen.

Vaker

Daarna vond het misbruik vaker plaats, vooral ’s ochtends vroeg als de moeder naar haar werk was en het meisje nog niet naar school was. Als ze zich verzette kreeg ze een pak slaag, zo verklaarde het slachtoffer tegenover de rechtbank.

De nu 23-jarige vrouw hield het misbruik aanvankelijk geheim, totdat ze na de geboorte van haar dochter veel ruzie kreeg met haar vriend. Uiteindelijk vertelde ze hem en haar schoonfamilie wat haar was overkomen. Dat leidde tot de aanhouding van haar vader.

Drie, vier keer

Volgens de verdachte heeft hij drie tot vier keer seks met zijn tienerdochter gehad. Volgens het slachtoffer heeft het misbruik veel vaker plaatsgevonden. De 23-jarige vrouw barstte na haar verklaring tegenover de rechtbank in huilen uit: ‘Waarom deed mijn vader dit? Waarom beschermde mijn moeder mij niet?’

Meer bij BNdeStem.