OM eist vrijspraak poging doodslag Everink

Het Openbaar Ministerie eiste woensdagmiddag vrijspraak op de aanklacht poging tot doodslag in de zaak tegen kickbokser Badr Hari (29) en medeverdachte Ferhat Y.. Het medeplegen van ernstige mishandeling van Koen Everink vinden de officieren van justitie Maaike Bienfait en Rob Kloos wel bewezen. 

Hofhouding

Voor deze en andere mishandelingen eist het Openbaar Ministerie jaar drie cel tegen Hari en één jaar voorwaardelijk. Het OM eist ook dat hij zich onder behandeling laat stellen van een psychiater.Medeverdachte Y. hoorde een jaar en acht maanden tegen zich eisen. Samen mishandelden zij Koen Everink tijdens het dansfeest Sensation in 2012 in de Amsterdam Arena, aldus de officieren van justitie. Badr Hari terroriseerde volgens hen een tijdlang het uitgaansleven in Amsterdam en zette hij daarbij een groep vrienden in, een soort hofhouding. 

Beïnvloeding

Advocaat Bénédicte Ficq vroeg de rechtbank twee KRO-journalisten en slachtoffer Koen Everink als getuigen te horen. Volgens haar had Everink geprobeerd getuigen te beïnvloeden. Volgens Ficq had hij daarom het strafdossier gelekt naar KRO-Reporter. Hij zei te hopen dat de journalisten nog onbekende getuigen zouden opsporen. De rechtbank vond evenwel niet aannemelijk dat Everink of de journalisten dit hadden gedaan en verder niet relevant en wees de verzoeken af.

Donderdagochtend houden de advocaten hun pleidooi.