OM eist zes jaar tegen “zwarte piet” voor overval (VIDEO)

Tegen twee mannen die eind 2014 betrokken waren bij overvallen in Borne en Hengelo, is voor de rechtbank in Almelo zes jaar cel geëist. Eén van de overvallers was vermomd als zwarte piet.

Knuppel

De verdachten zijn een 20-jarige man uit Enschede en een 21-jarige man uit Hengelo. De 20-jarige man maakte volgens het OM bij de overvallen het geld afhandig, en de 21-jarige hielp hem, zodat het OM hem als medepleger beschouwt. Op 30 november 2014 werd een benzinestation aan de Europastraat in Borne overvallen. Bij deze overval werd de medewerkster met een knuppel tegen het hoofd geslagen, waarna de overvaller een greep in de openstaande kassalade deed.

Bekend

De 20-jarige man heeft bekend dat hij vermomd als zwarte piet de shop van het tankstation is binnen gegaan en de medewerkster heeft geslagen. Hierbij heeft de man zich niet alleen schuldig gemaakt aan een diefstal met geweld, maar ook aan een poging doodslag, aldus de officier.
De 21-jarige ontkent zijn betrokkenheid bij deze overval. Toch is er volgens het OM voldoende bewijs tegen hem. Ook vindt het OM zijn aandeel zo groot dat van medeplegen gesproken kan worden. De mannen hebben de overval samen voorbereid, onder andere door filmpjes van overvallen te bekijken. De 21-jarige man heeft de 20-jarige bovendien geholpen met zijn vermomming. Na de overval hebben ze de buit verdeeld.

Borne

Na de gelukte overval in Borne, besloot het tweetal op 4 december 2014 opnieuw een tankstation te overvallen, dit keer aan Willem van Otterloostraat in Hengelo. Hier werd de medewerker met een pistool gedwongen geld af te geven. Ook bij deze overval is de 20-jarige naar binnen gegaan, maar kan de 21-jarige volgens de officier als medepleger worden beschouwd.

https://youtu.be/ZmPlz4SdDjg