OM gaat ex-PVV’er vervolgen om drugshandel

Het Openbaar Ministerie gaat de tot de islam bekeerde ex-PVV'er Arnoud van Doorn vervolgen voor de handel in wiet, schending van het ambtsgeheim, bezit van een alarmpistool en het medeplegen van een diefstal in het stadhuis van Den Haag. Zelf zegt Van Doorn dat hij niet handelde in drugs, maar dat hij bezig was met een 'undercoveractie'.

Dat meldt De Telegraaf. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Van Doorn stukken heeft gelekt over de nationalisering van het World Forum, een congresgebouw. De politie ontdekte dat per toeval bij het afluisteren van zijn telefoon in een onderzoek naar drugshandel.

De politicus heeft toegegeven dat hij wiet heeft verkocht aan minderjarigen. Het zou gaan om een 'undercoveractie' om een grote drugshandelaar te kunnen pakken.

De voormalig PVV'er zei dat de jongeren aan wie hij drugs verkocht, veel overlast veroorzaakten. Hij wilde achterhalen hoe ze aan de drugs kwamen en probeerde hun vertrouwen te winnen door ze zelf drugs te verkopen. Het plan mislukte.

Ook heeft hij bekend tientallen keren de partijkas van de PVV te hebben gebruikt voor privébetalingen. Daarnaast heeft Van Doorn een journalist zijn toegangspas tot het stadhuis gegeven en verteld waar er geheime stukken gevonden konden worden.

Van Doorn is uit de PVV-fractie gezet, maar zit nog wel in de gemeenteraad. Hij is bekeerd tot de islam en heeft aangekondigd een moslimpartij op te gaan richten.