OM zat fout, advocaat nuanceert ‘seksverhaal’

Het Openbaar Ministerie (OM) Zeeland/West-Brabant geeft toe dat het fout zat in de zaak Ger Duijf. Dat heeft een woordvoerder van het OM woensdag tegenover Crimesite bevestigd. Kort na de vondst van het lichaam van de 60-jarige man meldden politie en justitie dat het om een misdrijf ging en dat blijkt nu niet zo te zijn. Menno Buntsma, advocaat van de verdachte in deze zaak, nuanceert het seksverhaal tegenover Crimesite.

Door @Michael de Hoogh

Volgens Omroep Brabant zou advocaat Menno Buntsma hebben gezegd dat Ger Duijf mogelijk is gestorven tijdens een verkeerd seksfeestje. 'Dat staat daar een beetje verkeerd. Op het adres van mijn cliënt werden seksfeestjes gehouden. Ger Duijf kwam daar vaker. Mijn cliënt en Ger waren goede bekenden. Het is niet duidelijk of Ger Duijf op de laatste dag dat hij gezien is, heeft meegedaan aan een seksfeest bij mijn cliënt', aldus advocaat Buntsma.

Privé-adressen

Verder zegt Buntsma dat de 60-jarige Ger Duijf niet zo'n 'netjes' leven leidde zoals het OM heeft geschetst. Buntsma: 'In het dossier komt duidelijk een man naar voren die op meer van zulke privé-adressen kwam. Het is een beetje vreemd om dan te zeggen dat hij dan op het adres van mijn cliënt gedood moet zijn. Hij is daar levend vertrokken en waar hij vervolgens heen is gegaan, dat weet niemand.'

Fout

Het OM geeft toe dat het fout zat in deze zaak. 'Ger Duijf werd een maand vermist ongeveer. Hij is op een dag weggegaan en niet meer teruggekomen. Vervolgens werd hij begraven gevonden in een bosgebied. Het lichaam zat verpakt in zeil en was vastgebonden met een spanband. Allemaal zaken die er op duidden dat het om een misdrijf ging', aldus de woordvoerder van het OM.

NFI

Sinds dinsdag is de daadwerkelijke doodsoorzaak bekend bij het OM. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is Ger Duijf een natuurlijke dood gestorven. 'Dat rapport heeft om verschillende redenen lang op zich laten wachten. Achteraf moeten we toegeven dat we fout zaten', zegt de woordvoerder.

Verdachte

Volgens Buntsma is dat inderdaad een spijtig verhaal. Zijn cliënt wordt nog wel verdacht van het wegmaken van het lichaam en drugsbezit. 'Het is sportief van het OM dat ze mijn cliënt dinsdag hebben vrijgelaten. Ik heb het rapport van het NFI nog steeds niet in mijn bezit. Ze hebben het daar ongetwijfeld ook druk gehad bij het NFI. Alleen mijn cliënt heeft daardoor wel een aantal maanden voor niks gezeten', aldus de raadsman.

Lees ook:

OM: Ger Duijf is niet vermoord