OM: geen hoger beroep in zaak Vaatstra

Het Openbaar Ministerie Noord Nederland (OM) stelt geen hoger beroep in tegen het vonnis van de rechtbank Leeuwarden in de zaak van Jasper S., die tot een celstraf van 18 jaar werd veroordeeld voor de moord op Marianne Vaatstra. Eerder liet de verdediging ook al weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

Ondanks dat de straf voor Jasper S. niet conform de eis van het OM is, gaat het OM niet in beroep. De officier van justitie had een celstraf van 20 jaar geëist. De verkrachting van en de moord op Marianne Vaatstra is wettig en overtuigend bewezen door de rechtbank, alleen het jarenlange zwijgen van de verdachte wordt niet gezien als strafverhogend.

Daarom niet twintig maar achttien jaar celstraf. Het OM zegt in een reactie: ‘Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat het definitief eindigen van deze zaak in het belang is van de nabestaanden van Marianne Vaatstra, de familie van de veroordeelde en de lokale gemeenschap. De familie Vaatstra geeft aan dat zij rust heeft gekregen door deze duidelijkheid en legt zich neer bij het vonnis van de rechtbank.’

Lees ook:

18 jaar cel voor Jasper S. voor moord

20 jaar cel tegen Jasper S. geëist (UPDATE)

Hier het hele dossier Vaatstra.