OM: Ger Duijf is niet vermoord

Ger Duijf is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) Zeeland/West-Brabant dinsdag bekend gemaakt. Twee Tilburgse verdachten zijn dinsdag vrijgelaten. Zij worden er nog wel van verdacht het lichaam van de 60-jarige man te hebben weggemaakt.

Het levenloze lichaam van de 60-jarige Ger Duijf uit Vught werd dinsdagmiddag 14 mei 2013 aangetroffen. Hij lag begraven in het bosgebied Gorp en Rovert tussen Goirle en Hilvarenbeek. Het slachtoffer werd al vermist sinds 19 april 2013.

Drugshandel

Op dinsdagochtend 2 juli werden drie verdachten aangehouden in de zaak. De aangehouden verdachten zijn een 48-jarige man, zijn echtgenote (47) en hun zoon van 22 jaar uit Tilburg. De zoon werd al snel weer vrijgelaten en dinsdag zijn dus ook zijn ouders op vrije voeten gesteld. Ze worden er nog wel van verdacht het lichaam van Ger Duijf weggemaakt te hebben. Tevens worden zij nog verdacht van drugsbezit.

Ger Duijf werd begraven in een bosgebied. Hij was verwikkeld in een stuk zeil met een spanband eromheen.

Seksfeestje

Menno Buntsma, advocaat van de verdachte, zegt tegen Omroep Brabant dat Ger Duijf mogelijk het slachtoffer is geworden van een uit de hand gelopen seksspel. Hij zou inderdaad bij het drietal in Tilburg zijn geweest voor seks, maar is daar weer vertrokken naar een ander ‘feestje’, zo zegt de advocaat tegen Omroep Brabant.

Lees ook:

OM geeft fout toe, advocaat nuanceert 'seksverhaal'