OM: Hagenaar wilde ex laten liquideren

Een 37-jarige Hagenaar heeft volgens het Openbaar Ministerie op het darkweb tot twee keer toe geprobeerd iemand te vinden die zijn ex-vriendin uit de weg zou kunnen ruimen. De officier van justitie eiste voor de rechtbank in Den Haag maandag tien jaar cel. De vrouw was de moeder van hun twee jonge kinderen. De man kreeg te maken met oplichters.

Britse politie

Toen de informatie bekend werd bij de politie is het gezin in allerijl uit huis gehaald en tot op de dag van vandaag ondergedoken.

Volgens de officier van justitie kwam de zaak aan de licht door een melding van de Britse politie. Die meldde dat er op internet gesprekken werden gevoerd over het vermoorden van een vrouw in Nederland. Na onderzoek kwam de Hagenaar in beeld. Uiteindelijk heeft deze ook bekend opdrachten te hebben gegeven. Het stel was verwikkeld in een vechtscheiding. Volgens de verdachte  liepen de emoties hoog op.

Kil

Het Openbaar Ministerie ziet dat anders. Uit het dossier zou blijken dat de verdachte ‘kil, zakelijk en met volharding’ te werk is gegaan. Hij was over een periode van enkele maanden op zoek naar manieren om zijn plan te laten uitvoeren. Van een opwelling is volgens de officier van justitie geen sprake. Ook nadat hij een eerste keer was opgelicht, zag hij niet af van zijn plan en zette hij zijn opdracht opnieuw uit.

Hij heeft een voorschot betaald en beloofde een bonus als het snel zou gebeuren.

Het OM gaat ervan uit de man zijn vrouw wilde laten vermoorden omdat hij haar afwijzing niet kon verkroppen. De officier van justitie eiste maandag op zitting 10 jaar gevangenisstraf.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.