OM: hoger beroep in moordzaak fotograaf

Het Openbaar Ministerie in Middelburg gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van Neeltje G. (37, Sint Philipsland) en Govert de G. (23, Heiningen). Dat meldt de PZC. Vorige week zijn beide mannen vrijgesproken van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van fotograaf Henry Meye (foto).

Pistoolschot

Meye is in de nacht van 7 op 8 juni 2011 in zijn woning aan de Keethil in Sint Maartensdijk met een pistoolschot om het leven gebracht. De rechtbank in Middelburg vindt dat het schort aan overtuigend bewijs dat ze betrokken waren bij de doodslag. Vorige maand eiste de officier van justitie tegen de mannen elk tien jaar cel wegens doodslag. Meye had een wietplantage in zijn huis. Het motief zou gelegen zijn in een conflict over drugs.

Ex-vriendin

De ex-vriendin van De G. heeft verklaard dat hij haar verteld had dat deze mannen verantwoordelijk zijn voor het ombrengen van de fotograaf. Maar de twee mannen ontkennen op de plaats delict aanwezig te zijn geweest. De rechtbank vindt dat geen enkel forensisch spoor het rechtstreeks bewijs heeft opgeleverd voor de aanwezigheid van de mannen in de woning. De verklaringen van ex-vriendin komen niet voort uit eigen wetenschap en dat is niet voldoende.

Zie eerdere berichten:

Verdachten moordzaak Meye weer vast

Arrestaties moord Meye

Beloning gouden tip Zeeuwse moord