OM: hoger beroep om doodsteken dochter

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Utrechtse rechtbank in de zaak tegen de vrouw uit IJsselstein die haar dochter (16) doodstak. De 43-jarige vrouw is twee weken geleden veroordeeld tot een celstraf van drie jaar terwijl het OM zeven jaar had geëist.

Volgens de rechtbank was het opzettelijk doodsteken van het 16-jarige meisje wettig en overtuigend bewezen. De 43-jarige vrouw kreeg alleen een lagere straf omdat de rechtbank rekening hield met de omstandigheden.

Zo zouden haar andere kinderen de moeder niets kwalijk nemen en moest zij er voor hen zijn. Daarnaast zou de vrouw haar dochter hebben doodgestoken terwijl ze verminderd toerekeningsvatbaar was. Het OM vindt dat de veroordeling door de rechtbank geen recht doet aan de ernst van het feit en gaat in hoger beroep.

Aanleiding tot het fatale incident op 2 januari van dit jaar in de woning in IJsselstein was een ruzie tussen de moeder en de dochter. Er waren al langer spanningen in het gezin vanwege de houding en het gedrag van het 16-jarig meisje.