OM kent identiteit schutter liquidatie Pronk (UPDATE)

De politie en het Openbaar Ministerie hebben dinsdag de identiteit openbaar gemaakt van de man die op dinsdag 7 augustus in Delft Karel Pronk (60) heeft doodgeschoten. De politie verdenkt Errol Janssen (51) ervan de schutter te zijn geweest.

Mick

Janssen is ook bekend onder de alias Mick van der Laan. Hij is sinds de dag van het schietincident spoorloos verdwenen. Daarom heeft de politie besloten zijn identiteit openbaar te maken.

Op dinsdagochtend 7 augustus ging Karel Pronk met een vriendin op de motor naar het Delftse koffiehuis Het Kalf. Ze dronken er samen iets, waarna ze net na 11.30 uur terugkomen bij de geparkeerde motorfiets.

Dan komt plotseling een man aanlopen die met gestrekte arm een vuurwapen op Pronk richt. De man haalt meerdere keren de trekker over en laat het slachtoffer levensgevaarlijk verwond achter.

Camerabeelden

Dankzij camerabeelden en verschillende getuigen werd al vrij snel duidelijk wie de schutter was. Een aantal getuigen noemde de 51-jarige Errol Janssen (foto links) als de schutter. Hij zou na de moord vertrokken zijn op zijn matzwarte Harley Davidson met kenteken 72-MD-RS, in noordelijke richting over de Vrijenbanselaan. Sindsdien is hij spoorloos.

Daarom heeft de hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag toestemming gegeven om vandaag zijn naam en foto openbaar te maken.

De verdachte wordt na de uitzendingen ook op de (inter)nationale opsporingslijst geplaatst.

Een eerder aangehouden verdachte is vrijgelaten en is geen verdachte meer.

Zie ook:

‘Voor Pronk lichaam Ates schoongemaakt’

Verdachte opgepakt na liquidatie Karel Pronk

Crimineel Karel Pronk in Delft geliquideerd