OM laat andere verdachte aanslag Waalre gaan

Het Openbaar Ministerie ziet een man uit Haaren niet meer als verdachte voor de aanslag op het gemeentehuis in Waalre. De man werd begin vorig jaar opgepakt en heeft een tijdje vastgezeten, maar het OM ziet hen nu definitief niet meer als verdachte. Het OM benadrukt dat het onderzoek niet vastzit en dat er nog altijd drie hoofdverdachten zijn.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De drie hoofdverdachten die het OM op het oog heeft, zijn uitvoerders van de aanslag. Het is niet duidelijk of er ook een opdrachtgever in beeld is.

Auto's zijn belangrijk spoor

Het gemeentehuis van Waalre vloog in juli 2012 in brand nadat twee auto's de deuren van het gebouw hadden geramd. Later kreeg de politie ook een derde auto in het vizier die ook met de aanslag te maken zou hebben. Het gaat om een Touran, waarmee de uitvoerders waarschijnlijk naar de auto's die het gemeentehuis hebben geramd zijn gereden. Deze twee auto's stonden in de buurt van het gemeentehuis geparkeerd.

De Touran stond op de naam van de man die nu niet meer als verdachte wordt gezien. Hij heeft altijd gezegd een katvanger te zijn voor een man uit Sint-Michielsgestel. Hij is een van de hoofdverdachten van het OM.

Touran stond altijd open

Een week voor de aanslag was de Touran gezien door een politieman in Den Bosch, die drie bekenden in de auto zag. Ook heeft hij jerrycans met diesel achterin de auto gezien. De aanslag in Waalre werd ook met diesel gepleegd.

De Touran wordt op het woonwagenkamp in Waalre door alle bewoners gebruikt. De auto stond nooit op slot en iedereen kon hem gebruiken. Een Eindhovenaar gebruikte de auto voor allerlei misdrijven, waaronder een gewelddadige overval in de Brabanthallen.