OM: leden witwas-familie gearresteerd

Dinsdag zijn in Amsterdam vier leden van een familie aangehouden op verdenking van witwassen, in een onderzoek van het landelijk parket. Het zijn een 60-jarige man, een 64-jarige man en diens vrouw en hun 23-jarige zoon en 27-jarige dochter.

Boete

In hun woning is een vuurwapen aangetroffen. Een team van de landelijke eenheid van de politie deed al langere tijd onderzoek naar de Amsterdamse familie. De 60-jarige vader was in 2013 een keer aangehouden nadat er in zijn woning een bedrag van ongeveer een half miljoen euro cash werd gevonden. Hij deed destijds afstand van het geld en betaalde een boete.

Half miljoen

Deze zomer werd de zoon aangehouden terwijl hij rondreed met wederom ongeveer een half miljoen aan cash geld. De zoon leek in opdracht van zijn vader te handelen. Zowel het geld als zijn auto werden in beslag genomen.

Tegelijk met de aanhoudingen zijn er doorzoekingen gedaan in twee woningen, een safe loket en een bedrijfsruimte in Amsterdam. Op de woning en drie auto’s, een motor en een scooter van verdachten is beslag gelegd vooruitlopend op de ontnemingsvordering.

De familie wordt ervan verdacht grote bedragen aan crimineel geld te hebben witgewassen. Vader en zoon worden vrijdag voorgeleid. Of de beide vrouwen ook worden voorgeleid aan de rechter-commissaris hangt af van de stand van het onderzoek.