‘OM legt geen beslag op goederen Moszkowicz’ (UPDATE)

Nadat vorige week een beslag voorkomen werd door Gordon heeft nu het Openbaar Ministerie beslag gelegd op alle financiële middelen en roerende goederen van voormalig advocaat Bram Moszkowicz. Dat schrijft De Volkskrant. Moszkowicz spreekt dat tegen.

Volgens hem is alleen beslag gelegd op de vordering die G. meent te hebben, niet op ‘alle financiële middelen/goederen’ zoals Volkskrant stelt.

Voormalig cliënt Donald G. zegt dat hij aan Moszkowicz 35 duizend euro heeft geleend. Maar omdat tegen G. een ontnemingsprocedure loopt, heeft het Openbaar Ministerie die claim overgenomen. G. is deze zomer veroordeeld tot 30 maanden celstraf wegens afpersing in de onderwereld. Het Openbaar Ministerie legde – volgens De Volkskrant – beslag op zijn goederen in afwachting van de uitkomst van de ontnemingszaak. Overigens is het Openbaar Ministerie in hoger beroep gegaan tegen het vonnis in de zaak van G. en medeverdachten.

De advocaat van Moszkowicz zegt dat nog niet vaststaat dat zijn cliënt iets verschuldigd is aan Donald G.. Als dat vaststaat dan betekent dat dat Moszkowicz niets aan G. mag betalen ‘omdat het OM geld van G. krijgt.’ Op het verweer van Moszkowicz in de zaak met G. heeft de rechter echter nog niet beslist. ‘Pas als de rechter heeft geoordeeld wie er gelijk heeft zal blijken wie er gelijk heeft, aldus advocaat Herman Loonstein.