OM: levenslang voor viervoudige moord

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Faig B. omdat hij in mei vorig jaar vier vrouwen heeft doodgeschoten en een man heeft neergeschoten. Hij heeft de moorden bekend. Volgens justitie zou het motief kunnen liggen in het feit dat twee vrouwen een einde aan de relatie met B. hadden gemaakt.

Op 16 mei 2011 schoot de verdachte in Zwijndrecht twee zussen (23 en 29 jaar) en hun moeder (58) dood. Met de 23-jarige zou B. een vriendschappelijke relatie hebben gehad die door haar was beëindigd. De 65-jarige vader en echtgenoot werd ook geraakt, maar kon aan de schietpartij ontkomen. 

Toen de politie onderzoek deed naar Faig B., vonden zij in de woning van de verdachte het stoffelijk overschot van een 20-jarige Amsterdamse vrouw, die een paar dagen eerder als vermist was opgegeven. B. bekende haar vier dagen eerder te hebben gedood.

Volgens het OM gaat het in alle vier de gevallen om moord en een poging tot moord op de 65-jarige man. De slachtoffers zouden onder meer allemaal in het hoofd geraakt zijn. De verdachte sprak in een later gevonden briefje dat hij de Amsterdamse vrouw had vermoord uit ‘wraak’. Over de Zwijndrechtse moorden heeft de verdachte geschreven dat die waren gepleegd om zijn ‘eer’ te redden, aldus het OM.