OM: liquidatie-verdachte kreeg al nieuwe opdracht (UPDATE)

De man die bekende dit voorjaar de broer van kroongetuige Nabil B. te hebben doodgeschoten zou mogelijk worden ingezet voor ‘een ander ernstig misdrijf’, in opdracht van ‘de Taghi-groep’. Dat zei officier van justitie Caroline Cnossen dinsdagmiddag voor de rechtbank Amsterdam.

Pgp-telefoons

Volgens Cnossen blijkt uit een recent proces-verbaal van de politie dat direct na de liquidatie twee pgp-telefoons werden geactiveerd die bij de verdachte Shurandy S. thuis zijn gevonden. Ook werd de huur van een garagebox die hij kon gebruiken enkele dagen voor liquidatie verlengd.

De officier van justitie zei er ‘ernstig rekening mee te houden’ dat S. opnieuw opdracht kreeg om een ernstig delict te plegen. ‘In opdracht van de Taghi-groep’, zo zei de officier van justitie, daarmee kennelijk doelend op een groepering rond Ridouan Taghi (40), die wordt verdacht van opdracht geven voor meerdere liquidaties. Of diezelfde groep ook verdacht wordt van opdracht geven voor de aanslag op de broer van de kroongetuige zei de officier van justitie niet expliciet.

Overigens heeft Shurandy S. zelf niets verklaard over een mogelijke opdrachtgever.

In maart werd bekend dat Nabil B. kroongetuige zou worden tegen de groepering rond Ridouan Taghi. Dinsdag waren er invallen in een onderzoek naar Taghi.

Inhoudelijke behandeling

Het onderzoek naar de moord op Reduan B. is vrijwel gereed. Op de pro forma-zitting was verdachte Shurandy S. (40) zelf aanwezig. Er is een inhoudelijke behandeling voorzien op 13 december. De voorlopige hechtenis van S. is tot die datum verlengd. De rechtbank verwacht de zaak binnen een dag te kunnen behandelen.

Zie de eerdere berichten:

Verdachte onderzoek broer kroongetuige opgepakt

Schutter Redouan B. in 2017 benaderd

Rel over afluisteren journalist in liquidatiezaak (UPDATE3)

‘MC-lid in vizier voor moord broer kroongetuige’ (UPDATE2)