OM looft beloning uit in zaak cafémoord

De hoofdofficier van het arrondissement Noord-Holland heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak rond de gewelddadige dood van cafébaas Koos Engel. Op zaterdag 21 januari 2012 stak een onbekende Engel dood nadat deze op straat voor zijn café in Tuitjenhorn had geprobeerd een ruzie te sussen.

De 43-jarige Koos Engel was mede-eigenaar van café Los Amiguitos in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn. Rond 03.15 was er een ruzie gaande buiten het café. Nadat Engel was gestoken liep hij bloedend het café weer in, waar hij in elkaar zakte. Nog diezelfde nacht overleed hij in het ziekenhuis.

Op die avond en in de periode erna werden enkele personen aangehouden. Maar alle verdachten zijn uiteindelijk weer op vrije voeten gesteld. Een jaar later is de dader nog niet gevonden.

Er waren in die nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari van vorig jaar tamelijk veel mensen op de straat voor café Los Amiguitos; ook op het moment dat Koos werd gestoken. De politie is ervan overtuigd dat er mensen zijn die toen hebben gezien wat daar gebeurde of die gehoord hebben wie hem heeft gestoken.

 Video van de NOS uit 2012: