OM: ‘Mark M. is vluchtgevaarlijk’ (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie acht de kans groot dat de van het lekken van politiegeheimen verdachte oud-politiemedewerker Mark M. uit Weert met een vals paspoort naar het buitenland vlucht. De rechtbank heeft dinsdag zijn voorarrest verlengd.

Aanwijzing

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zei aan Dagblad de Limburger dat er valse paspoorten van M. bij doorzoekingen zijn gevonden. De woordvoerster weet niet te zeggen of die paspoorten inderdaad ook voor M. bedoeld waren. Een getuige zou hebben verteld dat M. ook een Oekraïns paspoort heeft.

De verdachte heeft relaties in de Oekranië en is getrouwd met een vrouw uit dat land.

Acht ton

De oud-politieman uit Weert, staat dinsdag in een pro forma-zitting terecht voor de rechtbank in Den Bosch. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers vroeg om opheffing van zijn voorlopige hechtenis. Daarin ging de rechtbank niet mee. De rechtbank is van oordeel dat er geen vluchtgevaar maar vindt wel dat er gevaar is dat M. nog over geheime informatie beschikt.

M. wordt verdacht van het lekken van geheime informatie uit computersystemen van de recherche. Er zou veel gevoelige info naar zware criminelen zijn gevloeid. Hij zou volgens justitie voor zeker acht ton aan geheimen hebben verkocht.

Waarschijnlijk wordt de zaak aan het eind van het jaar 2016 inhoudelijk behandeld.