OM niet ontvankelijk in zaak M. P.

De rechtbank in Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard in een grote cocaïnezaak tegen de Amsterdammer M. P. Deze was verdacht van voorbereidingshandelingen bij cocaïnesmokkel. Hij zou betrokken zijn geweest bij de 2000 kilo cocaïne die in 2008 in een container in de Duitse havenstad Hamburg in beslag is genomen. Volgens de rechtbank had de offcier van justitie verzwegen dat er door het Duitse Bundeskriminalamt (BKA) een burgerinfiltrant was ingezet. Daarmee is de vervolging tegen P. in deze van de baan. P. is ook nog verdachte in een andere grote cocaïne-zaak.

De rechtbank deed direct op de zittting al uitspraak. De zaak tegen medeverdachten wordt apart behandeld.

Vorig jaar veroordeelde de rechtbank in Amsterdam M. P. (46) tot 3,5 jaar gevangenisstraf voor (onder meer) het op grote schaal witwassen van crimineel geld. De rechtbank achtte het bewezen dat P. jarenlang heeft gefungeerd als ‘facilitator’ van lieden uit het criminele milieu. Het vastgoedbedrijf van P. diende daarbij als dekmantel.

P. zou onder meer hebben witgewassen voor Ed M., die met shovels en heftrucks pinautomaten zou hebben gekraakt en voor Michel O., die bij overvallen miljoenen roofde van Geldnet.

Witwasser M.P. moet zitten

Parool: ‘OM moet zich schamen voor onderzoek’