OM onderzoekt zelfverdediging na inbraak

Het Openbaar Minsterie in Zwolle onderzoekt of bewoners van een huis in Steenwijk die in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer werden van een inbraak moeten worden vervolgd voor mishandeling of dat er sprake was van zelfverdediging. Drie mensen raakten gewond.

Mes

Bij de inbraak aan de Hendrik van Steenwijck de Oude Straat in Steenwijk betrapte de vader (39) en moeder (27) van een gezin met vier kinderen een inbreker die met een groot mes de trap opliep. Daarna ontstond een gevecht waarbij zowel de inbreker als de vader en moeder gewond raakten en naar het ziekenhuis moesten worden gebracht.

Hoofd

De moeder is in haar hand gestoken. De vader raakte gewond aan zijn nek. Hij overmeesterde de inbreker en hield hem vast tot de politie kwam. De 32-jarige verdachte, uit Havelte, raakte zwaarder gewond. Hij ligt nog met letsel aan zijn hoofd in het ziekenhuis. Na zijn behandeling zal hij worden aangehouden.

Bloedsporen

Aan De Telegraaf heeft het Openbaar Ministerie laten weten dat er in deze zaak ook naar de rol van de bewoners wordt gekeken. De politie heeft forensisch onderzoek in de woning verricht en onder meer bloedsporen veiliggesteld.