OM ontvankelijk, 15 jaar voor moord

De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat een 39-jarige man uit Haarlem in 2007 een 27-jarige Spanjaard heeft doodgeschoten en heeft de man veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De zaak is een aantal jaar geleden uitgebreid besproken in de media omdat het Openbaar Ministerie telefoongesprekken zou hebben afgeluisterd tussen advocaat en cliënt.

 

Omdat het OM in de fout zou zijn gegaan, zou volgens de advocaat van de verdachte het recht op vervolging zijn verspeeld. Een aantal jaar geleden is deze zaak uitgebreid in de media geweest. In 2007 luisterden politie en justitie in Amsterdam in het onderzoek naar de moord op de Spanjaard een telefoon af in één van de huizen van bewaring van de Bijlmerbajes. Volgens de rechtbank was dat geen reden om het OM niet-ontvankelijk te verklaren. De verdachte is veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor moord. Dat is conform de eis van het OM. 

Verdachte en slachtoffer waren goede bekenden van elkaar, maar hadden een financieel conflict. De Spanjaard zou nog geld van de verdachte krijgen en is daarom uit geldelijk gewin vermoord, aldus het OM. Het lichaam van het slachtoffer werd op 7 april 2007 bij het Hiversumsch Kanaal te Nederhorst den Bergh gevonden. Hij bleek te zijn doodgeschoten.