OM op jacht naar vermogen liquidatieslachtoffer

Het Openbaar Ministerie is op zoek naar het vermogen van Jaïr Wessels (foto), die vrijdag 7 juli jl werd neergeschoten op een parkeerplaats bij station Breukelen. Hij overleed later die dag in het ziekenhuis. Wessels (30) liet het de maanden voor zijn dood breed hangen. De politie vond bij zijn nabestaanden onder andere 285.000 euro cash. 

Dat meldt Het Parool vandaag.

Wessels beschikte over grote sommen cash, huurde peperdure auto’s, VIP-tafels op feesten en een villa op Ibiza. Ook beschikte hij over dure horloges. Twee maanden voor zijn dood kocht hij in Duitsland nog een witte Mercedes AMG ter waarde van meer dan 120.000 euro. Wessels had geen regulier inkomen.

Op de radar

‘Jay’ of ‘Djaga’, zoals Wessels ook wel werd genoemd, was al lange tijd actief in de onderwereld en stond vanwege zijn luxe levensstijl al geruime tijd op de radar van justitie. Midden in het onderzoek naar zijn financiële handel en wandel werd hij geliquideerd. Na zijn dood vonden er invallen plaats door rechercheurs en FIOD bij de nabestaanden van Wessels. Verspreid over drie verschillende woningen vonden de speurders totaal 285.000 euro. De cash was goed verstopt. Ook werden een motorscooter en auto’s in beslag genomen. In het huis van Wessels zelf vond de politie wapens en drugs.

Gestolen cocaïne

De maanden voor zijn dood werd Wessels er in het criminele milieu van beschuldigd dat hij informatie had doorgegeven aan de groep van crimineel Danny K. Met andere criminelen zou hij bovendien vierhonderd kilo cocaïne hebben gestolen, aldus Het Parool.

Belserang

Wessels was eerder verdachte van de liquidatiepoging op Etous Belserang in 2011. Hij crashte toen met medeverdachte York M. op de A9 bij Zwanenburg. Lees hier alles over Wessels en de moordpoging op Belserang.