OM pakt door in SNS-zaak

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie pakt stevig door in het fraudeonderzoek bij de vastgoedtak van SNS Reaal. Er zijn nog drie SNS-managers opgepakt, naast directeur Buck G. en zijn financiëel directeur Angelique S. Volgens De Telegraaf verdenkt justitie onder meer Hans A. van betrokkenheid bij omkoping, oplichting en witwassen. De krant schrijft dat er naar verwachting nog meer arrestaties zullen volgen.

Er zijn ook vennootschappen die toebehoren aan verdachten zelf een verdachtenstatus gekregen. Er is vorige week al een inval geweest bij Consus Services, een adviesbedrijf van Buck G. De hechtenis van Angelique S. is vrijdag onder voorwaarden geschorst. Haar advocaat stelt dat zij enorm geschokt is door de arrestatie, dat is mede reden geweest voor de rechtbank haar vrij te laten. Zij zou ook een duidelijk minder grote rol hebben gespeeld.

Inmiddels heeft het parket ook een stichting in beeld: Herstructureringsgroep Nederland (HGN), waarin ongeveer vijftig interim-managers samenwerken en zogenaamd als “puinruimers” bij SNS-vastgoed gingen werken. Op het adres van het gerenommeerde Amsterdamse advocatenkantoor Spigt Litigators is de stichting gevestigd. Voorzitter van stichting HGN is advocaat Leo Spigt.

Hoofdverdachte Buck G. was betrokken bij de oprichting van HGN in 2009 en wordt bijgestaan door advocaat Jerry Hoff, die weer één van de oprichters is van Spigt.

De omstreden Zeeuwse pornokoning Gerard Cok zou inmiddels azen op Spaans vastgoed van SNS dat nu extra goedkoop op de markt zou kunnen komen.