OM: “politiemol” ripte wietkwekerijen (UPDATE)

De rechtbank Den Haag heeft de zaak tegen vermeende politiemol Amine A. dinsdag uitgesteld. Het wachten is op het verhoor van een getuige in het buitenland. Het Openbaar Ministerie stelt onder meer dat de hoofdagent A. (28) met politie-informatie hielp bij het leegroven van wietkwekerijen.

Doorgeseind

Het Algemeen Dagblad had inzage in de stukken. Amine A. zou in ruil voor steekpenningen maandenlang politiesystemen hebben doorgevlooid op zoek naar locaties van kwekerijen. Zijn drie medeverdachten rippen dan de kwekerijen leeg voordat de politie een inval deed. Hij zou de locatie van 31 kwekerijen hebben doorgegeven. Ook zou Amine A. live politiebewegingen hebben doorgeseind aan zijn medeverdachten, zodat die de politie te snel af konden zijn.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het viertal ook van lidmaatschap van een criminele organisatie, van rippen en van ambtelijke corruptie.

Taakaccent

A. gold volgens het AD in Gouda als een ijverige modelagent. Vorig jaar werd A. op 1 juni gearresteerd in zijn woning in het Moordrecht. Hij werkte in het wijkteam Waddinxveen-Zuidplas. De in Gouda geboren agent had als ’taakaccent’ wietplantages.

Overigens is de voorlopige hechtenis van de broers Mohamed (27) en Khalid A. geschorst. Yassine H. (27) en Amine A. zitten vast.

Zie ook:

Twee verdachten in zaak politiemol vrij

Politiemol Amine A. vandaag voor de rechter (VIDEO)