OM: ‘Ridouan Taghi zit in Dubai’

Medewerkers van het Openbaar Ministerie hebben via De Telegraaf naar buiten gebracht dat de van meerdere moorden verdachte Ridouan Taghi waarschijnlijk in Dubai verblijft. De krant sprak met ‘bronnen’ binnen het Openbaar Ministerie die rechtstreeks betrokken zijn bij het onderzoek 26Marengo naar Taghi en zijn organisatie.

‘Sterke aanwijzingen’

Ridouan Taghi (41) houdt zich ‘zo goed als zeker schuil in Dubai’, aldus de krant. Als de lokatie van Dubai duidelijk is dan zou dat een doorbraak zijn in een klopjacht zeker al ander half jaar aan de gang is. Een bron ‘op het hoogste niveau’ binnen het Openbaar Ministerie zegt in De Telegraaf:

Maar we hebben nu erg sterke aanwijzingen dat Taghi in Dubai zit. Het net rond Taghi begint zich te sluiten. Het intensieve speuren begint zijn vruchten af te werpen.

De uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week leverde volgens het Openbaar Ministerie  29 tips op over de mogelijke verblijfplaats van Taghi en Saïd Razzouki. Maar of de informatie dat Taghi in Dubai zou zitten daarbij was willen de bronnen van De Telegraaf niet zeggen.

Dubai is een deel van de Verenigde Arabische Emiraten. Politiële een justitiële samenwerking met de emiraten verloopt zeer stroef. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met de emiraten. Toch levert de VAR soms personen uit, ook naar Nederland.

Reden?

Wat de reden is dat het Openbaar Ministerie nu de mogelijke verblijfplaats van Taghi naar naar buiten brengt schrijft De Telegraaf niet.

Als Taghi inderdaad in de emiraten verblijft zal de publicatie de druk zowel op Taghi als de golfstaten verhogen.

Een medeverdachte van Taghi, Richard “Rico” Riquelme, verbleef ook Dubai. Nadat hij op een vlucht van Dubai naar Chili stapte werd hij in Chili aangehouden.