OM seponeert in dodelijke mishandeling Beckum

Het Openbaar Ministerie in Almelo heeft vrijdag bekendgemaakt dat ze de zaak tegen twee verdachten van de dodelijke mishandeling van een echtpaar in het Twentse Beckum seponeert. Een van de ex-verdachten is Michel B., een kopstuk van MC Satudarah.

Beckum

In de nacht van 23 op 24 augustus 1997 werden Alouis Meijerink en zijn vrouw in hun woning aan de Borgelinkstraat in Beckum zeer ernstig mishandeld. Beiden werden zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed Meijerink op 26 september 1997 aan de gevolgen van de mishandeling. De twee waren het slachtoffer van een vergissing. Mogelijk hadden de daders iemand bij hen in de straat moeten treffen.

Gebrek aan bewijs

Op 18 februari 2014 werd de 48-jarige Pieter Jan van der G. uit Haarlem aangehouden en op 21 februari 2014 Michel B. (50) die woonde in het Duitse Ahaus. Zij werden verdacht van doodslag en zware mishandeling. Op 16 april 2014 werden beiden op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De zaken zijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Familie

Jaren geleden was de Enschedese portier Bennie S. verdachte in de zaak. Toen hij werd aangehouden schoot hij een lid van het arrestatieteam dood. Hij kreeg voor die schietpartij levenslang. De mishandeling kwam niet op de dagvaarding te staan. Ook de vermoorde Onno Kuut is verdachte in de zaak geweest. Ook Kuut was actief in de Enschedese uitgaanswereld. Het OM sluit het onderzoek nu af. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld van de sepots en de afronding van het onderzoek.

Alle berichten over de zaak.