OM: ’theorie Marriott kan niet kloppen’

Het Openbaar Ministerie op Aruba zal niet onder het Marriott Hotel gaan zoeken naar het stoffelijk overschot van Natalee Holloway. Dat heeft hoofdofficier van Justitie Eric Olthof dinsdag aan het Algemeen Dagblad gezegd. Volgens Althof kan de verklaring van toenmalige getuige over het in aanbouw zijnde Marriott-hotel niet kloppen.

Kruipruimte

Deze Jurriën de Jong zegt indertijd als drugsdealer getuige ervan te zijn geweest dat Joran van der Sloot in de nacht van 30 mei 2005 het lichaam van Natalee Holloway verstopte in een kruipruimte van het hotel dat op dat moment nog een bouwplaats was. De getuige zegt pas enkele jaren geleden naar voren te zijn gekomen omdat hij zijn identiteit als drugsdealer niet wilde onthullen.

Fundering

Onderzoek heeft volgens het OM uitgewezen dat de verklaring van De Jong ooggetuige onmogelijk kan kloppen. Olthof in het Algemeen Dagblad: ‘Ik heb contact gezocht met het management van het Marriott Hotel in de VS. Zij hebben mij verteld wat de feitelijke situatie van de bouwplaats was op 30 mei 2005. Die was anders dan de heer De Jong heeft verteld.’ Volgens het Marriott was op die datum de fundering nog niet gelegd van het gebouwtje dat De Jong in zijn verklaring beschrijft. ‘Er was ook niets in de buurt dat hij wel had kunnen bedoelen’, zegt Olthof. ‘We concluderen dat hij niet kan hebben gezien wat hij heeft verklaard.’ De advocaat van Joran van der Sloot ontkende het verhaal onlangs en zei dat de getuige Van der Sloot had proberen af te persen.

In het boek Dossier Holloway staan alle vaststaande feiten van de mysterieuze verdwijning op een rij.