OM: verdachte in Zaak-Romy heeft bekend (UPDATE)

De 14-jarige jongen uit Lunteren in de zaak van het omgebrachte meisje Romy heeft een bekentenis afgelegd, aldus het Openbaar Ministerie in Utrecht. Hij heeft bekend dat hij haar seksueel heeft misbruikt en ook dat betrokken is bij de dood van het meisje uit Hoevelaken.

De jongeren kende Romy van een school in De Glind, heeft het OM eerder bekendgemaakt. Romy kwam vrijdag na schooltijd niet thuis, later op de dag is haar lichaam gevonden in een sloot in een natuurgebied bij Achterveld. De rechter-commissaris heeft de jongen donderdag voor 14 dagen in bewaring geplaatst. Daarna zal de raadkamer van de Utrechtse rechtbank verder besluiten over zijn voorlopige hechtenis.

Ook de 16-jarige jongen uit Den Bosch die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Savannah uit Bunschoten blijft nog veertien dagen vastzitten. De rechter-commissaris vindt dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachte is om hem vast te houden.

De politie doet donderdag een passantenonderzoek bij de vindplaats van Savannah’s lichaam op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, waar zij afgelopen zondag levenloos is gevonden in het water. Ze was sinds donderdag 1 juni vermist.