OM vervolgt jongens voor mishandeling homostel

Het Openbaar Ministerie heeft woensdagavond bekend gemaakt dat het vijf minderjarige voor de rechter wil brengen voor de mishandeling van twee homoseksuele mannen op de Arnhemse Nelson Mandelabug op 2 april 207.

Strafbare feiten

Op dinsdag 19 december is er een zitting bij de meervoudige kamer voor jeugdstrafzaken in Arnhem. De verdachten zijn drie 16-jarige jongens, een 14-jarige en een 15-jarige jongen. De officier van justitie zegt op korte termijn te besluiten welke strafbare feiten aan de verdachten tenlastegelegd worden.

De slachtoffers waren mannen van 31 en 35 jaar oud. Ze liepen in de nacht van zaterdag op zondag hand in hand over de brug. Eén van hen verloor vier tanden.

Terughoudend

Openbaar Ministerie zegt terughoudend te willen zijn over de zaak omdat zaken van  minderjarige verdachten in beginsel achter gesloten deuren worden behandeld. Het OM zal bij de berichtgeving over deze zaak een afweging maken tussen het belang dat de minderjarige verdachten hebben bij bescherming van hun privacy, en de maatschappelijke onrust die het voorval heeft veroorzaakt. Wel zal het Openbaar Ministerie de definitieve dagvaarding naar buiten brengen.