OM vervolgt politieman die lekte over Lil Kleine in cel

Justitie gaat de politiemedewerker vervolgen, die ervan wordt verdacht informatie te hebben doorgespeeld over rapper Lil Kleine, toen hij een nacht in de cel doorbracht.

door Joost van der Wegen

Gelekt

Dat maakt het Openbaar Ministerie donderdagochtend bekend. De verdachte is volgens het OM een 22-jarige politiemedewerker van de eenheid in Amsterdam. Die zou de informatie hebben gelekt. Het gaat om een Snapchat-gesprek met een derde persoon, waarin beschreven wordt hoe de 27-jarige rapper, wiens echte naam Jorik Scholten is, zijn gevangenschap beleefde.

Een screenshot van dit gesprek belandde bij het juice-kanaal Reality FBI en werd daar gepubliceerd.

Rapper

Lil Kleine was op 13 februari aangehouden, omdat hij ervan werd verdacht zijn vriendin Jaimie Vaes te hebben mishandeld. Het OM meldt donderdag dat het onderzoek hiernaar nog loopt. Vaes deed eerder aangifte tegen haar vriend.

De politie vermoedde in februari al dat de politiemedewerker de details zou kunnen hebben gelekt.

Zedenzaken

Uit het onderzoek blijk dat de medewerker zich ook aan twee zedenzaken schuldig zou hebben gemaakt. Volgens justitie zijn dat ‘een poging tot grooming’ en ‘het tonen van seksuele beelden aan een minderjarige’. De man heeft inmiddels ontslag gekregen.

Grooming is het proces waarbij een dader het vertrouwen wint van een ander (het slachtoffer) met het doel deze persoon seksueel te misbruiken.

Dat het in deze zaak om de rapper gaat, valt uit de leeftijden en de datums in het persbericht van het OM op te maken.