OM vordert 8,9 miljoen van hasjhandelaren

De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in Arnhem in hoger beroep gevorderd dat drie veroordeelden in een omvangrijke hasjzaak in totaal 8,9 miljoen wordt afgepakt. Dit bedrag hebben zij volgens het OM verdiend met een aantal hasj- en wiettransporten in georganiseerd verband vanuit Marokko via Spanje naar Nederland.

Transportbedrijf

De mannen werkten bij een transportbedrijf in Denekamp. De partijen drugs werden na aankomst in Nederland tijdelijk opgeslagen op een geheime bergplaats in Zeist. Daarna werd de hasj (en in sommige gevallen wiet) verder vervoerd naar Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Veroordeling

In 2011 zijn de mannen veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden, 2 jaar en 8 maanden en 2 jaar en 4 maanden cel voor internationale hasjhandel en deelname aan een criminele organisatie. Het drietal wordt gezien als de opdrachtgevers.

Vier jaar tijd

Volgens het OM hebben de verdachten in een periode van bijna vier jaar tijd, van 1998 tot november 2001, een bedrag van 8,9 miljoen euro verdiend met deze handel. Dat bedrag wil het OM dan ook terugvorderen.