OM: Vrouw handelde uit noodweer

De vrouw in Deurne die twee overvallers doodschoot heeft uit zelfverdediging gehandeld en zal daarom waarschijnlijk niet gestraft worden voor de dodelijke schietpartij bij juwelier Goldies. Dat heeft hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen zaterdagavond gezegd tijdens een persconferentie in Deurne. Het juweliersechtpaar is direct na de overval aangemerkt als verdachte en verhoord. Maar de twee zijn zaterdagmorgen op vrije voeten gesteld.

Identiteit

 
De juwelierszaak van Willy en Marina Sanders is vrijdag overvallen door een een 20-jarige man uit Eindhoven, van Marokkaanse afkomst, een bekende van de politie. De identiteit van de tweede overvaller is nog niet bekend gemaakt. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er meer overvallers betrokken waren.

Foto's

Er zijn bewakingsfoto's van de overval gemaakt, die zijn op dit moment in onderzoek. Er zijn in de juwelierszaak meerdere vuurwapens aangetroffen. De juwelier en zijn vrouw hadden geen wapenvergunning. Ze kunnen wel worden vervolgd voor verboden wapenbezit. Tijdens de overval was er ook sprake van een worsteling. 

Voorbarig

De Bond van Wetsovertreders, een belangenorganisatie organisatie van gedetineerden en ex-gedetineerden, wil voor de rechter vervolging afdwingen van Marina Sanders als zij inderdaad niet wordt vervolgd voor doodslag. De Bond van Wetsovertreders vindt de conclusie van het OM dat er sprake is van noodweer voorbarig omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De bond vindt dat uitspraken van politici als staatssecretaris Fred Teeven van Justitie dit soort schiet partijen bevorderen. Teeven zei in 2012 dat het doodslaan van inbreker een beroepsrisico is.

{youtube}DvIzwSLTk0w{youtube}