OM: vrouw wilde ex vergiftigen met slechte cocaïne

Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist tegen Simone S. (33) omdat die zou hebben besloten haar ex te vergiftigen met door heroïne vervuilde cocaïne. Ze wilde volgens justitie een 22-jarige cokedealer (bijnaam “Brommertje”) hiervoor inschakelen.

1000 euro

Volgens De Gelderlander stelt justitie dat ze ervoor 1.000 euro wilde betalen aan Brommertje. De vrouw raakte met de dealer in gesprek over haar vechtscheiding. Ze moest uit nood met haar kinderen op een camping verblijven. Bovendien zou de ex met name onder invloed van cocaïne soms agressief zijn.

‘Ik kan me vaag herinneren dat ik heb ingestemd met zijn idee’, zei Simone S. donderdag voor de Utrechtse rechtbank. Hij zou vaker met dat bijltje hebben gehakt. De 1000 euro werd gepind door Simon’s moeder en aan Brommertje overhandigd.

Honkbalknuppel

Later vonden de vrouw en haar moeder het plan toch niet zo’n goed idee. Het kwam in een winkelcentrum tot een afspraak met Brommertje. Toen deze hoorde dat het plan niet door kon gaan ‘ging hij ervandoor’, aldus Simone S.. Moeder en dochter zetten daarop een achtervolging in, gewapend met een honkbalknuppel. Brommertje was echter snel weg. Maar hij voerde het moordplan nooit uit.

Moeder en dochter stapten vervolgens naar de politie, om hun geld terug te krijgen. Nadat agenten doorvroegen kwam het hele verhaal op tafel en zo kwam het ook op het bureau van de officier van justitie die naar de rechter stapte. De officier ziet opzet voor poging tot moord en eiste tegen beide vrouwen drie jaar cel. De advocaten eisen vrijspraak.

Brommertje is, net als de moeder van de verdachte vrouw, op vrije voeten. Hij heeft geen verklaring afgelegd. Tegen hem is de eis negen maanden cel.

De advocaat van Brommertje bestrijdt overigens dat de bewuste Brommertje haar client is.